Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Martin, Martina

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Uppdaterad 2019-09-18 | Publicerad 2016-08-25

Blomkålssoppa med räkor och krutonger – en mättande och smakrik soppa som alla älskar! Testa att köpa en olivolja med lite intensivare smak, som hettar lite i eftersmaken, och använd den för att ringla på soppan. Det ger förvånansvärt mycket smaklyft till rätten!

Ingredienser för 4 portioner (352 kcal per portion)

700 g blomkål
1 st gul lök
2 st lagerblad
2 st buljongtärningar (grönsak eller höns)
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
340 g skalade räkor
4 st skivor
2 msk olivolja
1 tsk salt
300 g morot
Gör så här:
1. Koka blomkåls buketterna, hackad lök och lagerblad i vatten med buljong under lock tills blomkålen mjuknat, 10–15 min.
2. Ta upp lagerbladen och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär brödet i tärningar och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja och strö på salt. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min. Vänd runt efter halva tiden.
4. Toppa soppan med krutonger och räkor. Servera med morotsstavar.

Som medlem i Viktklubb får du tillgång till massor av smarriga och hälsosamma recept – kom igång här!
Recept skapat av: Viktklubb & Coop Hälsokasse