Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Elise, Lisa

Allt-i-ett-rätt med kyckling

Uppdaterad 2019-01-10 | Publicerad 2016-04-13

Ingredienser för 4 portioner (354 kcal per portion)

1 kg rödbetor
2 tsk olivolja
1 tsk salt
4 st vitlöksklyftor
3 kvistar färsk rosmarin
500 g kycklingfilé
2 tsk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
50 g chévre
2 dl mild kvarg naturell

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Fördela rödbetorna på en plåt och vänd runt i olja och salt.
2. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och dra loss rosmarinen från kvistarna. Fördela på plåten och rosta mitt i ugnen 20 min.
3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen gyllene på båda sidorna i olja. Salta, peppra och låt steka klart i ugnen med rödbetorna de sista 10 min. Använd gärna ugnstermometer, kycklingen är perfekt vid 68°.
4. Mosa chèvren och innehållet från de rostade vitlöksklyftorna med en gaffel och rör runt med kvarg. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera kycklingen med rostade rödbetor och chèvresåsen.

Följ ämnen i artikeln