Läs chatten om helgens godaste, grillmat med Markiz Tainton
Uppdaterad 2021-06-15 | Publicerad 2021-06-11
Fredag igen och helgen ligger framför oss. Kanske åker grillen fram, men vad lägger du på den? Och vilka tillbehör passar bäst?
Läs chatten med matkreatören Markiz Tainton som är expert på att laga, färgstark, smakrik och festlig mat, inte minst just på grillen.
Fredag, fotbolls-VM och sol. Det känns nästan som om världen är sig lik igen. Många av oss kommer att tända grillen men frågan är vad som hamnar på gallret den här gången.
Matkreatören Markiz Tainton älskar att grilla och lägger gärna kycklingspett, halloumi eller små bärpajer över glöden.
– Jag har en liten bärbar grill som jag alltid tar med mig på utflykter. Jag förbereder allt hemma så går det fort och lätt att fixa maten.
Efter allt grillande har Markiz listat ut en mängd smarta hacks som hon gärna delar med sig av.
– Man kommer på fler hacks ju mer mat man lagar. Jag utgår ju ifrån det jag lagar själv och hur jag löser det.
Läs alla frågor och svar från chatten här nedan.
Markiz Tainton chattade med Aftonbladets läsare om helgens godaste mat. Här kan du läsa alla frågor och svar.
- Fastnålat inlägg11 juni 2021Markiz Tainton
Så mysigt att få avsluta denna veckan med er och lite grillsnack ! Jag vill önska er en trevlig helg! Vi hörs snart igen! Kram Markiz
Hej Markiz 😊 jag har tänkt grilla scampi ikväll, har du tips på en god marinad? Vivi
Vivianne Löfgren400 g jätteräka, råa
Korianderolja
1-2 knippen färsk koriander, finhackad
2 klyftor vitlök, riven
1 limefrukt, finrivet skal och färskpressad juice
1 dl olivolja
salt
peppar
Chilisalt
3 msk flingsalt
1 tsk chiliflakes
Gör så här
Trä räkorna på spett.
Blanda samman alla ingredienser till korianderoljan.
Blanda även salt och chiliflakes i en annan skål till chilisaltet.
Grilla räkspetten 1–2 min på varje sida tills räkorna fått färg och är genomgrillade.
Lägg spetten på ett fat och ringla över korianderolja. Avsluta med lite chilisalt och servera genast.
Markiz Tainton11 juni 2021Vilken korv är bäst som tilltugg eller förrätt?
AndersLammkorv tycker jag. :)
Markiz Tainton11 juni 2021Har du tips på vegetariska spett?
IsabellaJa jag har ju det.
Väldigt gott att göra med linser. Koka upp linser blanda sedan med kryddor, fetaost och knåda ihop så det känns som färs och trä på spettet. Super gott.
Markiz Tainton11 juni 2021Haha det skulle stå grillspett men tror du förstod det :) Tack för tips, det låter väldans gott! Trevlig helg :)!
AnnaTrevlig helg! <3
Markiz Tainton11 juni 2021
Markiz Tainton
- Ålder: 34
- Yrke: Matkreatör och tv-profil.
- Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora och Sade.
- Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
- Aktuell med: En ny säsong av matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare, medverkar i magasinet Godare som kommer den 19 juni och podden ”Vass tunga”. Driver bloggen och intstagramkontot markiztainton.
Läckra sommarmaten - missa inte Godares magasin
Sol, bad, ledighet – och härlig sommarmat. I det här magasinet bjuder Sveriges populäraste matprofiler på sina bästa tips till grillhänget, picknicken och fika i bersån. Du får 76 läckra recept och tips om bästa sommarvinerna.