Nu blir det fester på rester
Uppdaterad 2018-12-13 | Publicerad 2017-12-21
Rester från julbordet får nytt liv. En ostskalk förvandlas till en krämig ostsås och snuttar av korv åker ner i en läcker köttfärssås. Men framför allt återuppstår julskinkan i en rad olika skepnader – som huvudrollsinnehavare i den perfekta utflyktsmaten, som kung i en gräddig gratäng och som sidekick till curry i en läcker pastasås.
Här är fem räddare av julmaten.
Skinkmacka med oströra
Skär stora, saftiga skinkskivor till julens en härlig macka. Servera med en het oströra med stark senap.
Sås till pasta av julskinka och curry
Bryt av alla julens smaker med curry. Julskinkans sköna sälta kommer till sin rätt här.
Drömgratäng på rimmad skinka
Gratäng som passar såväl till vardags som till lite festligare tillfällen.
Matsäcksbullar
Jättegoda bullar att ta med som lunch eller mellanmål när du ska ge dig av på utflykt.
Köttfärssås med skinka och korv
En ny variant av vardagsklassikern köttfärssås.
Recept: Svenskt kött