Titta: Upptäck Sverige med landskapsrätterna
Uppdaterad 2020-08-11 | Publicerad 2016-06-30
Bjud på krämig västerbottenpaj och småländsk ostkaka i sommar
Upptäck Sverige i sommar med landskapsätterna.
Gör en god västerbottenpaj till middag och småländsk ostkaka till efterrätt.
Här under hittar du recepten.
Har du inte möjlighet att bege dig ut och resa i Sommar-Sverige?
Du kan ändå upptäcka de olika landskapen genom de olika maträtterna som kännetecknar varje ställe. Det är sajten ”Svenska smaker” som listar alla landskapens rätter och här på Aftonbladet Mat & Vin får du två av recepten. Först Västerbottens landskapsrätt; Västerbottenpaj. En klassiker som passar till såväl lunch, middag eller buffébordet.
Ät den som den är tillsammans med en sallad eller till exempel som tillbehör till kräftor.
Avsluta middagen med Smålands landskapsrätt: småländsk ostkaka som du serverar ljummen tillsammans med vispad grädde och sylt.
Västerbottenpaj
Västerbottenpaj – en välälskad paj som passar perfekt till lunch, middag, eller på buffébordet.
Småländsk ostkaka
Avsluta middagen med en ljummen ostkaka serverad med vispad grädde och sylt. En riktig klassiker!