Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

Här sätter en marinad med bland annat den marockanska kryddan ras el hanout smak på den härliga fiskgrytan.
Recept av Markiz Tainton.

Markiz Taintons goda fiskgrytaMarkiz Taintons goda fiskgryta

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

  • Ingredienser

  • 560 g torskfile, i portionsbitar
  • 1 dl koriander, färsk
  • 1.5 dl vatten
  • 1 burk kikärter à 400 g, sköljda
  • 1 röd paprika, urkärnad och skivad
  • 2 tomater, stora, tärnade
  • 2 msk tomatpuré
  • 8 vitlöksklyftor, skivade
  • olivolja, smakrik
  • Marinad

  • 0.5 citron, i tunna skivor
  • 0.5 citron, juicen
  • 0.5 tsk kummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk ras-el-hanout

Gör så här

Härligt kryddig fiskgryta med marockanska smaker.

Följ ämnen i artikeln