Mest gillade recepten på Godares Instagram
Inspireras av 10 populära recept
Uppdaterad 2023-01-16 | Publicerad 2022-01-31
Ett år har gått mot sitt slut och i summerandet av det så kan vi bestämt säga att det gillats en massa recept på våra sociala medier.
Så här delar vi med oss av våra 10 mest gillade recept – låt dig inspireras!
Ett helt år har passerat och en massa goda recept har publicerats på Godare och på vårt Instagramkonto finns det flera som gillats ordentligt.
Vi har därför samlat de recept som våra följare tyckte om lite extra under året 2021.
Krossad brysselkål
Brysselkål hör julen till och med det är goda receptet kommer de blir populärare än någonsin. Men detta recept kan ni absolut laga utöver högtiden jul – så smarrigt är det!
– Brysselkål behöver smakkompisar som salsiccia, då blir de jättegoda, tipsar matkreatören Markiz Tainton.
Recept på krossad brysselkål med ädelost.
Passionsfruktstartlette
Syrlig passionsfrukt gör sig utmärkt tillsammans med söt maräng.
Bakbloggaren och Godare-profilen Cecilia H Larsson har komponerat den vackra desserten som blir ett perfekt avslut på en 3-rättersmiddag eller som lyxigt fika.
Recept på Cecilia H Larssons passionsfruktstartletter
Markz Taintons pizza med julens rester
Fixa godaste pizzorna av julmaten. Nalla lite av julskinkan, grönkålen och laxen, ingen kommer att märka något.
– Använd det du redan har i kylen, säger Markiz Tainton.
Småkakor med saffransfyllning
Ljuvligt goda småkakor med krämig och härligt gul fyllnig.
– De här är riktiga favoritkakor som jag har gjort i många olika varianter. De innehåller samma ingredienser som makroner men är så mycket enklare att baka, säger Fredrik Nylén.
Recept på småkakor ur Fredrik Nyléns bok Baka till jul.
Filip Poons kebab på plåt
”Jag älskar kebab!”
Det säger kocken Filip Poon och tipsar om ett nytt sätt att fixa favoritmaten.
I ett videoklipp i receptet visar han hur du enkelt gör kebab genom att platta ut köttet på en plåt. Missa inte att göra hans bästa kebabsås till, den blir riktigt smarrig till.
Recept på Filips Poons kebab på plåt
Tareq Taylors recept på kreolskans gryta
En fantastiskt god, klassisk gryta som många känner igen.
– En på sin tid omåttligt populär och lättlagad gryta som ställdes fram på bordet vid många middagsbjudningar efter att tidningen Allt om mat publicerat receptet för första gången 1973, säger Tareq.
Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Middag i en gryta”.
Filip Poons papardelle pasta med krämig kantarellsås
Kantareller, vitt vin och grädde i en magisk kombination – så tillagar du Filip Poons krämiga papardelle pasta.
Den här rätten kommer garanterat bli en stående pastafavorit.
Recept på Filip Poons krämiga papardelle pasta
Godaste snabbnudlarna
Snabbnudlar går att variera på alla möjliga sätt som passar den egna smaken men det finns en hel värld av olika toppnings och såser som ger nudlarna en extra kick. Här tipsar Filip Poon, Ayla Canpunar och Gustav Johansson om sina bästa knep för att ta snabbnudlarna till nästa nivå..
Recept på kockarnas goda snabbnudlar
Frida Skattbergs pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm
En tårta till julfikat slår aldrig fel, i alla fall inte om den smakar av pepparkaka och hallon. Denna tårta blir både söt och syrlig, och saftiga pepparkaksbottnar och fluffig hallonfyllning får tårtan att riktigt smälta på tungan.
Recept ur Frida Skattbergs bok ”Julbak de luxe”.
Blinier med kräm på västerbottensost med löjrom och rödlök
Blinier med kräm på västerbottensost, löjrom och rödlök, lyxigare liten aptitretare får man leta efter. Det här funkar hela julhelgen, allt från glöggminglet till nyårsafton.
– En riktigt smakbomb som charmar de allra flesta, säger matkreatören Sofia Henriksson.
Falsk fisksoppa – med tacosås
Här är den absolut godaste, lagom gräddiga fisksoppan. Här byts fisken mot generöst med grönsaker. Tacosåsen som tillsätts är en liten överraskning. Från kokboken ”Comfort food - från matnojor till ren njutning”, av Agnes Gällhagen finns många goda soppor.