Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Bålens dag

Förrätt med bruschetta med ärter, mynta och fetaost.

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

4,4 (5 röster)

Det här är en bruschetta med mycket smak och vackra färger som jag tror kommer att imponera på dina gäster.
– Ärter och mynta är en klassisk kombination som smakar fantastiskt. För att bryta av mot de söta ärterna har jag fetaost och citron, berättar Jessica Frej, kock och kokboksförfattare.

Recept ur kokboken, ”Fest på 30 minuter” av Jesssica Frej och Johanna Åkerberg Kassel (foto) (Bonnier Fakta).

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

  • Ingredienser

  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 20 vitlöksklyftor
  • 10 msk citron, saft
  • 2 dl grekisk yogurt
  • 150 g fetaost
  • 20 blad mynta, färska
  • 400 g frysta ärtor
  • 6 skivor ljust formbröd

Gör så här