Korean fried chicken
Korean fried chicken –Här är ett koreanskt recept på friterad kyckling med chilisås på honung och gochujang. När man biter igenom den krispiga ytan och når det saftiga köttet uppstår ett fyrverkeri i munnen som gör det svårt att säga nej till mer.
Recept ur boken ”Mina asiatiska favoritrecept” av Christin Kashou.
Korean fried chicken
Ingredienser
- 1 l frityrolja
- 1 kg kycklinglårfilé
Marinad
- 1 tsk svartpeppar
- 2 tsk salt
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 2 msk risvinäger
- 3 dl gräddfil
Chilisås
- 1 msk sesamolja
- 3 msk flytande honung
- 3 msk strösocker
- 2 msk japansk soja
- 4 msk risvinäger
- 4 msk gochujang
- 3 cm färsk ingefära
- 5 vitlöksklyftor
Panering
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk bakpulver
- 1 msk five spices
- 5 dl vetemjöl
Till servering
- 4 portioner kokt basmatiris
- sesamfrön