Citrussallad med kokos och grillad kyckling
Rostade kokosflingor passar otroligt bra i en sallad. Här i sällskap av grillad kyckling och friska citrusfrukter.
Dressingen får en frisk och fräsch smak av lime och mynta och lagom sötma av honungen. En riktig all around-dressing som passar till många olika salladsvarianter.
Recept av matkreatören Markiz Tainton.
Citrussallad med kokos och grillad kyckling
Ingredienser
- 1 knippe koriander, färsk
- 10 körsbärstomater
- 1 rödlök, fint hackad
- 1 limefrukt, zest
- 2 grapefrukter
- 2 apelsiner
- 1 pomelo
- 2 dl cashewnötter
- 2 dl riven kokos
Dressing
- 800 g kyckling, eller halloumi (grillad till servering)
- 3 msk mynta
- 3 dl creme fraiche
- 4 msk olivolja
- 2 msk honung
- 2 limefrukter, saften