Hoisingrillad kycklinglårfilé
Årets kock-finalistens recept på den perfekta kycklingen
Enligt Årets kock-finalisten Christian Siberg, 29, är det enkelt att få till en perfekt kyckling på grillen. Hans recept innehåller, förutom själva kycklinglårfilén, sallad på vattenmelon, koriander & fetaost och en majonnäs på rökt paprika och lime.
– Jag käkar den rätten minst fyra gånger i veckan hemma, det är så himla gott och enkelt, säger han.
Följ kockens recept – steg för steg
Kyckling
- peppar
- salt
- 2 msk kikkoman soja
- 2 msk rostad sesamolja
- 2 msk hoisinsås
- 300 g kycklinglårfilé, stora
Sallad
- salt
- rapsolja
- 2 tsk socker
- 2 lime
- 6 kvistar koriander
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 4 msk fetaost, smulad
- 1 dl vattenmelon, i kuber
Grillad hjärtsallad
- 2 hjärtsallad
Rökt paprika- och chilimajonnäs
- salt
- 2 dl rapsolja
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 3 knippe koriander, färsk
- 3 lime
- 0.5 tsk spiskummin
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 0.5 röd chili, urkärnad