Nyttig chokladfrossa
Publicerad 2015-10-23
Här är receptet på Rawfood-brownie
Ca 12 st
Du behöver:
Brownie
4 dl valnötter
4 dl dadlar, urkärnade (400 g)
1 dl kakao
2 msk jordnötssmör
½–1 msk kokosolja
½ krm salt
½ tsk vaniljpulver
Rawfood-frosting
1 mogen avokado
¼ tsk vaniljpulver
½ dl flytande honung
1 msk kokosolja
½ dl kakao
2 tsk kakaonibs
Gör så här:
1. Mixa valnötterna tills de är grovhackade. Tillsätt övriga ingredienser och mixa hastigt ihop allt.
2. Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper, cirka 14 × 20 centimeter. Låt stå i frysen medan du gör frostingen.
3. Dela, kärna ur och skala avokadon. Mixa den till en
slät massa tillsammans med alla ingredienser utom kakaonibsen. Bred massan över kakan, strö
över kakaonibsen och ställ tillbaka i frysen eller i kylen tills frostingen har stelnat. Skär i bitar och servera!
Elisabeth Johansson