Dagens namn: Tekla, Tea

Källström: Jag tycker vi spelar ganska bra

Publicerad 2011-09-06

Fiasko-halvlek av blågult

San Marino är rankat som världens sämsta landslag och har 46 raka förluster i EM-kvalspel.

Den oavgjorda första halvleken mot Sverige kan förmodligen rankas som en av landets största prestationer genom alla tider.

Frågan är vad som hände med det svenska landslaget?

– Vi spelar ändå ganska bra, säger Kim Källström i Viasat Fotboll.

Holland vann med 11-0 och många förväntade stora siffror när det var Sveriges tur att möta San Marino för EM-kval.

Supermiss av Toivonen

Efter en halvlek hade Sverige fortfarande inte lyckats få hål på motståndarlaget. Zlatan Ibrahimovic gjorde visserligen 1-0 men blåstes av, helt korrekt, för offside. Sedan bjöd svenskarna på en kavalkad av missade chanser.

Värst var Ola Toivonen som, från bara ett par meters håll, lyckades med konststycket att skicka bollen över det vidöppna målet, efter fint förarbete av Zlatan. När hemmalagets målvakt Federico Valentini sedan berövade Johan Elmander på ett mål med en jätteräddning i slutet av halvleken fick lagen gå till pausvila mållösa.

”Behöver bara göra mål”

– Vi spelar ändå ganska bra. Vi skapar otroligt mycket målchanser och en sådan här halvlek handlar egentligen bara om att sätta dit den. Vi bränner otroligt många chanser, säger Kim Källström i Viasat Fotboll.

Det kanske är svårt att tro men det kunde faktiskt ha varit ännu värre. Oscar Wendts ersättare på vänsterbacken, Martin Olsson, var bara decimeter från att nicka in en hörna i eget mål efter 38 minuter.

– Vi gör inte mål. Det är egentligen bara det vi behöver ändra på, säger Källström.

I andra halvleken släppte sedan allt och Sverige vann med 5-0.