Dagens namn: Kristian, Krister
arrow I källaren i hyreshuset i Solberga odlar de boende både sin egen fisk och grönsaker – en kretsloppsodling som ger…
arrow Ekologiskt, närproducerat, rättvisemärkt – butikerna konkurrerar för fullt om miljövänliga alternativ.
arrow Hon är prisad, hyllad och matglad. Nu bjuder Zeina Mourtada på matrecept från hela världen för att hjälpa köttälskare som vill äta mer grönt.
clock 1 h 15 min
arrow Domoda är en gambiansk gryta med en fyllig och smakrik sås på tomater och jordnötssmör.
clock 1 h 10 min
arrow Mustig, smakrik och alldeles fantastiskt god.
clock 55 min
arrow ”Thailändsk gryta med massor av grönsaker. Vill du utesluta eller byta ut någon grönsak, går det förstås bra.
clock 45 min
arrow Zeina Mourtadas recept på mustig och god röd linssoppa.
arrow – För mig som producent och lantbrukare känns den här utvecklingen skrämmande, säger grönsaksodlaren Magdalena Hermelin.
arrow 219 ton bröd slängs varje dag – nu vill Louise Ungerth ha en ändring.
arrow Brukar du slänga den torra limpan eller de tråkiga kantbitarna som alltid blir kvar sist i påsen?
clock 30 min
arrow Baguette med flingsalt – bjud gästerna på hembakat bröd med frasig skorpa och luftigt innanmäte.
arrow Filmjölkslimpa – enkel att baka och ljuvligt god. Bikarbonaten gör att den inte behöver jäsa och den håller sig färsk…
clock 2 h 50 min
arrow Morotsbröd – Saftigt, rustikt och ljuvligt gott. Rivna morötter i degen gör brödet extra näringsrikt och gott.
arrow Vilken typ av påse ska du välja i…
arrow Irma Helin slutade äta kött och är nu i bättre kondition än någonsin. – Jag är typ aldrig sjuk och dessutom har jag förbättrat mina fysvärden, säger hon.
arrow Stjärnkocken vet vad som krävs för att ställa om till ett mer hållbart sätt att laga mat. Hans råd är enkelt.
clock 50 min
arrow Helbakad pumpa med svartkål – recept
arrow Ett nytt sätt att lyfta abborre, makrill eller gös. Kocken Niklas Ekstedt serverar gärna denna helgrillade fisk med…
clock 1 h 30 min
arrow Kocken Niklas Ekstedt tipsar här om ett av sina recept från succéboken ”Happy food”.
clock 25 min
arrow Niklas Ekstedts recept på kikärtspannkaka med ruccola, pecorino och olivolja
arrow Mattias Kristiansson är matprofilen som 2012 skippade allt kött och blev vegan.
arrow Auberginer som tillagats så länge att de blir smältande mjuka i konsistensen.
arrow Experten: Vi måste prata mer om matsvinn.
arrow ”Det du väljer att ta med dig från butiken ska gå igenom familjens kropp innan det kastas”
arrow Makaroner med ketchup sägs vara en av de vanligaste vardagsrätterna som man svänger ihop hemma när tiden och orken…
arrow Gårdagens rester – dagens lunch! Pasta är perfekt att spara i kylskåpet när det blir över efter en lunch eller middag…
<
1
...
13
14
15
16
17
>