Så gör du din egen kanelbullepizza
Pizzarecept à la Brillo pizza
Nu är en av de kanske mest svenskaste dagarna här – kanelbullens dag!
Sedan kanelbullens begynnelse har den förädlats på många innovativa vis – nu finns till och med kanelbullepizzan.
Här är receptet på hur du gör den själv!
Mjuk vetedeg, smör smaksatt med kanel och socker – allt detta i en ljuv blandning har gett oss kanelbullen. Den lilla snurran som tagit, inte bara svensken, men kanske också hela världen med storm.
Denna härlighet har även en egen dag i kalendern, nämligen den 4 oktober.
Kanelbullen har blivit en grund för otaliga experiment och nya recept, det finns kanelbulle-shots, kanelbullekladdkaka, kanelbullesemla (en mix av två favoritbakverk), kanelbullekaka – listan kan göras lång!
Kärt barn har sannerligen fått sig många namn.
Nu finns det dessutom en kanelbullepizza som kan beställas på pizzakedjan Brillo pizza i Stockholm. Efterrättspizzan har funnits på pizzerians meny sedan de öppnade första restaurangen 2020.
– En stor del av att ta en pizza handlar om att vara social. Pizzan som form delas i många bitar och är därför perfekt till ett häng antingen över en aw eller det svenskaste vi har: fikat, säger Peter von Satzger, PR-ansvarig på Brillo pizza.
Här delar de med sig av receptet på kanelbullepizzan så att du enkelt kan göra den helt själv!
Recept kanelbullepizza
Kanelbullesmet
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 30 g havregryn
- 30 g socker
- 50 g smör, rumstempererat
Frosting
- 1.5 msk florsocker
- 1 msk vatten
- 50 g smör, rumstempererat
- 50 g cream cheese, rumstempererad