Fläskfilé med färsk lök i en apelsinsky
Uppdaterad 2019-07-09 | Publicerad 2012-08-03
Paolos italienska fastrar kan det här med smakblandningar.
– Ibland när jag snor något recept från mina fastrar så tänker jag: Kan apelsinsky vara gott till fläsk? Varje gång man tänker så visar det sig att det blir skitgott!
Fläskfilé med färsk lök i en apelsinsky
Filetto di maiale all’arancia con cipollotti
Portioner: 4 personer
Gör så här:
1. Skär av stjälken på lökarna och koka dem i lättsaltat vatten, 4–5 minuter.
2. Skär köttet i medaljonger.
3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid. Grovhacka nötterna.
4. Skala 2 apelsiner och skär med en vass kniv bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria filéer ur klyftorna. Pressa saften ur 2 apelsiner.
5. Hetta upp olivolja och smör i en stor stekpanna och bryn köttet och löken runt om tills de får en brynt yta. Salta och peppra. Tillsätt apelsinklyftor och saft och låt sedan allt puttra på svag värme i ca 5 minuter.
6. Servera medaljongerna överströdda med pinjenötter och med kokt färsk potatis.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto