Kalles Moraeus grillade skinkpizza
Kalles Moraeus specialitet är grillad pizza. Här med hans hemmagjorda tomatsås och flatrökt skinka.
– Den där tomatsåsen tar flera timmar att göra och den har Alexandra Zazzi lärt mig, men det är det värt, säger Kalles Moraeus .
Portionerna är tänkta som en del av en buffé – som huvudrätt bör satsen dubblas.
Tänk på att tomatsåsen behöver stå i ugnen i 6 timmar innan den används på pizzan!
Kalles Moraeus grillade skinkpizza
Ingredienser
- 3 dl riven västerbottenost
- 1 hg flatrökta skinka, finstrimlad
- 1 pizzabotten, av surdeg (det går alldeles utmärkt att fuska med färdigköpt!)
Tomatsås
- olivolja
- oregano, timjan eller rosmarin
- svartpeppar
- salt
- 4 burkar konserverade tomater
- 1 blekselleri
- 1 gul lök
- 1 morot