Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris
Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris – pepparrot och grädde lyfter dessa fina kalvjärpar. Servera gärna med pressad potatis, tipsar Tina Nordström.
Recept från ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier fakta.
Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris
Ingredienser
- smör, till stekning
- 2 krm vitpeppar, ur kvarn
- 1 tsk salt
- 1 dl mineralvatten
- 1 skiva vitt bröd, cirka 30 g/skiva
- 1 dl vispgrädde
- 2 äggulor
- 500 g kalvfärs max. 15%
Pepparrotsås
- maizena, valfritt
- vitpeppar
- salt
- smör, till servering
- 5 cm färsk pepparrot
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl kalvfond, eller kycklingfond
- 1 knippe dillstjälkar
- 1 bunt sparris, grön, vit eller blandat
- 150 g små steklökar
Till servering
- potatis, pressad