Prova melonbollar med mozzarella
Uppdaterad 2020-06-16 | Publicerad 2016-05-17
Sugen på att testa något nytt, men saknar inspiration?
Testa en fräsch melonsallad, perfekt för de som inte vill ha en stabbig middag
– Melonbollar är något nytt och kommer bli ännu mer trendigt i sommar, säger matentreprenören och bloggaren Maria Pogosjan.
Nyttig och nydanande – samt en rätt som helt klart går ifrån klassiska ”kött och potatis-matrecept”. Maria Pogosjan, matentreprenör som bland annat driver bloggen ”Kocken i klackar” har ett spännande alternativ för de som vågar test något annat än mat ”formulär 1a”.
– Jag blev inspirerad av grillen och vet att det lätt kan bli tråkigt med samma gamla vanliga, säger hon.
Enligt Maria är rätten spännande smakmässigt – rent utseendemässigt ser det både roligt och lyxigt ut.
– Smaken är fruktig men bryts härligt med den saltiga osten. Jag skulle servera den här rätten på grillfesten och inte i matlådan.
Melonbollar med mozzarella
Gör så här:
1. Börja med att gröpa ut melonerna med en liten skopa och blanda i en liten skål.
2. Blanda i minimozzarellan.
3. Rör ihop dressingen och häll över.
4. Toppa med lite basilika och servera.