Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Kocken Henric Herbertssons bästa snacks

Byt ut chipsen mot enkla snacks med lyxkänsla

Publicerad 2021-08-19

Allt började i kocken Henric Herbetssons pappas restaurang, sedan dess är Henric en erfaren tävlingskock och en av finalisterna i Årets kock 2021.

Se klippet där han visar bästa snacksen att byta ut chipsen mot.

  • Grattis till finalplatsen! Har du laddat upp inför finalen något i sommar?

– Tackar! Jo, till viss del. Jag har jobbat på för fullt, men från och med i dag är det 100 procent fokus på finalen.

  • Är det här första gången du tävlar i Årets kock?

– Andra gången. Jag var i final förra året.

  • Vilket är det största orosmomentet?

– Inget jag kan komma att tänka på.

  • Vad tycker du om årets huvud-råvavara, gul lök?

– Det är en rolig utmaning.

  • Vilken råvara skulle vara en dröm att få i finalen?

– Helst något från havet. 

Henric Herbertsson har tävlat i matlagning flera gånger tidigare.
  • Var det självklart för dig att börja jobba på din pappas restaurang?

– Haha nej, men det var där allt började och det är jag tacksam för idag.

  • Hur gör du för att ladda upp inför finalen av Årets kock?

– Jag spenderar många timmar i köket men försöker också hitta bra balans med träning och återhämtning.

  • Vem är tuffaste konkurrenten?

– Alla är duktiga.

  • Finns det någon rätt som du aldrig tröttnar på?

– Det skulle vara morsans köttfärssås.

  • Hur kommer det sig att du valt att tävla i matlagning?

– Det är kul att få bevisa att man är bra på det man gör.

Det här är Henric Herbertsson:

  • Ålder: 29
  • Bor: Göteborg
  • Jobbar: SK mat och människor i Göteborg
  • Instagram: henricherbertsson