Stjärnbartenderns godaste sommardrinkar
Uppdaterad 2019-06-26 | Publicerad 2010-06-29
Ett riktigt trevligt alternativ till sangria i sommar. Nu när några år gått sedan rosévinet gjorde sitt återtåg in på den svenska marknaden är det på tiden att det härliga fruktiga sommarvinet används där det faktiskt passar som bäst – i sommarbålet på förfesten. Oscar Eldin på Lydmar har skakat fram några enkla klassiker med solkysst twist.
Rosépunch
Portioner: 6–7 glas
Du behöver:
- 1 flaska Réserve de Bonnet rosé eller en annan riktigt fruktig och torr rosé
- 1 msk vaniljsocker
- 4 limefrukter
- 0,5 l mineralvatten
Gör så här:
- Rör ut vaniljsockret i den pressade juicen från limen i en kanna eller bålskål och häll på mineralvattnet.
- Tillsätt rosévin och rör med mycket is.
- Servera i vinglas fyllda med is och garnera med jordgubbar.