Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Kristian, Krister

Markiz rårisotto med sparris och broccoli

Publicerad 2016-05-04

Smarrigt vegetariskt risottorecept med sparris, broccoli och spenat

Testa ett vegetariskt recept på risotto, med sparris, broccoli, spenat och parmesanost. På bara 366 kalorier.

Gör såhär:

1) Koka upp buljongtärningen i vattnet. Finhacka purjolöken och vitlöken.

Hetta upp en djup stekpanna med olja på medelvärme och fräs purjolöken och vitlöken i 2-3 minuter.
2) Tillsätt riset och fräs i 1 minut, addera hälften av vattnet i kastrullen och rör försiktigt i 5 minuter.
3) Lägg sedan på ett lock och låt sjuda på låg värme i 10 minuter. Lägg i morötterna, resterande buljong och låt koka ytterligare 10 minuter.
4) Tillsätt sparris, broccoli och babyspenat och låt koka i 3-5 minuter.

5) Dra bort från plattan och tillsätt parmesanosten. Servera!