Rödspätterulader fyllda med räkor
Publicerad 2015-11-10
Involtini di passera di mare ripieno di gamberi
Den här rätten hamnar ofta på bordet hemma hos familjen Paolo.
– Jag äter ofta köttrulader i olika former men hittade den här fiskruladen som nu ofta vinner matchen mot köttruladerna, säger han.
Ingredienser för fyra personer
Gör så här:
1. Lägg riset i kokande lättsaltat vatten och koka riset under lock på svag värme
i 18–20 minuter (beroende på rissort).
2. Värm olivolja i en stekpanna lägg i purjolöken och fräs tills den mjuknat. Lägg över löken i en skål.
3. Förbered fiskruladerna under tiden som riset kokar.
4. Skala räkorna och hacka dem grovt.
5. Salta och peppra på rödspättefiléernas båda sidor. Fördela räkorna på filéerna, rulla ihop dem och vänd dem i mjölet, så att det fäster runt om.
6. Hetta upp smör och olivolja
(1 msk) i en stekpanna. Lägg i ruladerna och stek dem runt om i ett par minuter så att de får en gyllenbrun yta. Lägg över ruladerna på ett fat. Lägg schalottenlök i pannan och fräs den på medelvärme tills den mjuknat. Tillsätt vin och citronsaft, lägg tillbaka fisken i pannan och låt den sjuda i ca 8–10 minuter. När ruladerna sjudit i ca 5 minuter, vänd dem försiktigt med hjälp av en stekspade och strö över persilja.
7. Blanda ner purjolök och olivolja (1 msk) i det kokta riset.
8. Lägg upp fisken på en tallrik, skeda över citron- och vinsky och servera med ris.
Paolo Roberto