Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller
Uppdaterad 2015-11-19 | Publicerad 2015-11-11
Cartoccio di orecchiette
En riktigt god och lite ovanlig kombination av smaker.
– Den blir dessutom snygg vid servering när man ugnsbakar den i folie, säger Paolo.
Ingredienser för fyra personer
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka orecchettin al dente i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen, tillsätt broccolin när 5 minuter av koktiden kvarstår (färsk pasta har en kortare koktid, torkad lite längre). Häll av vattnet i ett durkslag. Spara lite av kokvattnet för att späda såsen.
3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna, tillsätt vitlök, peperoncino, tomater, sardeller, persilja, basilika, salt och peppar. Fräs samman allt och späd eventuellt med lite kokvatten och låt såsen koka på låg värme i 5–8 minuter. Ta upp peperoncinon och vitlöken som kastas. Blanda i pasta och broccoli.
4. Häll över såsen med orecchiettin och broccolin på ett stort aluminiumfolieark eller fördela på mindre ark för portioner. Tillslut folien väl och sätt in ugnen i cirka 3–5 minuter.
5. Lägg foliepaketet på ett uppläggningsfat och servera pastan med färskriven parmesanost.
Paolo Roberto