Martins 5 bästa julrecept
Uppdaterad 2019-11-22 | Publicerad 2005-12-23
Laga dem du också!
Saftig griljerad julskinka
Ströbrödet gör att skinkan får en god och knaprig yta. Kom ihåg att pensla hela skinkan med ägg- och senapsblandningen innan du häller på ströbröd.
1 julskinka (okokt)
Griljering:
2 ägg
2 msk söt stark senap
3 msk ströbröd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på max 150 grader.
2. Slå in den okokta skinkan i folie och sätt in i mitten av ugnen. Glöm inte att sätta i en termometer.
3. När skinkan är 60–62 grader är den klar (eftervärmen gör att den går upp cirka 3–4 grader).
4. Nu är det dags att griljera. Blanda äggen och senapen i en bunke.
5. Ta bort nätet på skinkan. Skär bort det mesta av svålen (den har gjort sitt smakmässigt).
6. Ta en brödpensel eller använd målarpensel och pensla med ägg- och senapsblandningen.
7. Strö över ströbrödet. Sätt in i ugnen på 250 grader i 10–15 minuter.
Martins inlagda julsill
Blir 1 burk
Gravad lax
Räcker till 7–10 pers som bufférätt
Köttbullar på lamm- och nötfärs
Blir cirka 50 köttbullar
Äggröran – Timells julgårdare
Räcker till 7_10 pers som bufférätt