Fruktbollar
Uppdaterad 2018-12-21 | Publicerad 2008-11-12
Fikon eller dadlar – vilken blir din favorit?
Ingredienser
1 1/2 dl havregryn
1 dl vatten
1 1/2 dl sötmandel (100 g)
250 g torkad blandad frukt, t ex fikon, dadlar, eller aprikoser, katrinplommon
2 msk rostade sesamfrön
Tillagning
Mät upp havregryn och vatten i en skål och låt grynen svälla, ca 5 minuter. Finfördela mandel och frukt i matberedare, eller hacka allt mycket fint med kniv, börja med mandeln. Tillsätt de svällda grynen och blanda till en ganska fast smet.
Häll sesamfrön t ex på en tallrik. Forma smeten till bollar (ca 1 msk per styck), rulla dem i fröna och lägg dem på tallrik.
Låt gärna bollarna ligga och torka till lite. Förvara dem svalt i burk med lock.
Receptet är hämtat från Coop.se.