Rensa kylskåpet – gör pytt i panna
Uppdaterad 2019-09-03 | Publicerad 2016-03-07
Se receptet här – Saras pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp
Ta reda på resterna i kylskåpet och gör en läcker pytt i panna. Testa Sara Gröndahls recept; med korv, rotfrukter och svamp. – Det som är bra med pytt i panna är att det är allt i en panna och du slipper mycket disk, säger hon.
Har du fastnat i att steka upp fryst färdig pytt i panna till middag?
Men är sugen på att testa något nytt?
Här är ett enkelt recept från kostrådgivaren Sara Gröndahl som bjuder på inspirerande vardagsrecept på sin matblogg vardag.nu.
I hennes recept gör hon pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp. Och det gäller att ha tålamod och steka potatisen tills att den fått fin färg.
– Jag gillar enkel vardagsmat. Det som är bra med pytt i panna är att det är allt i en panna och du slipper mycket disk. Särskilt om du inte har diskmaskin, säger hon.
Hon menar att pytt i panna går att variera på flera olika sätt.
– Du kan till exempel gräddstuva om du vill göra rätten lite extra god.
– Den här rätten är särskilt bra i början av veckan när du har kvar saker i kylskåpet efter helgen. Du kan häva i lite allt möjligt. Du kan byta ut korv eller köttet mot lax eller kyckling. Potatisen går att ersätta med mer rotfrukter, kål eller grönsaker. Ett tips är att att ha i zucchini och paprika, säger hon.
Här under hittar du Saras recept.