Inspireras inför helgen med Markiz Tainton
Chatta med tv-kocken - ställ din fråga här
Uppdaterad 2021-10-29 | Publicerad 2021-02-26
Fredag, lön på kontot – och halloween!
Den här helgen har vi mycket att fira. I chatten delar tv-kocken Markiz Tainton med sig av sina bästa tips inför alla festligheter.
Lönehelgen är äntligen här och det vill vi givetvis fira med extra goda saker på matbordet.
Som en riktigt, riktigt krämig pumpapasta som värmer i höstrusket. Eller kanske lyxiga tapas med mycket smak och hetta.
Vad ska du laga? Behöver du tips och inspiration?
På fredag klockan 14 kan du chatta med tv-kocken Markiz Tainton - proffs på att krydda upp både enkla vardagsrätter och festliga middagar.
Har du en fråga? Ställ den redan nu genom att trycka på den röda knappen.
- Fastnålat inlägg29 okt 2021Markiz Tainton
Tack alla för era roliga, inspirerande och utmanande frågor! Alltid ett nöje. Hörs snart igen ❤️
Denna chatt är stängd.
- 29 okt 2021
Oceanien och Nordamerika då? Svårare med Sydpolen, späck kanske?
Glåb TrotterNordamerika en flottig 🍔
Markiz Tainton - 29 okt 2021
Typ på middag ikväll jobbar sent (17.30)?
Vegansk
Åsa Wiklundhttps://godare.se/serier/markiz-tainton/markiz-tainton-vafflor/
trevlig helg!
M
Markiz Tainton - 29 okt 2021
Vilken pizza tycker du är godast? Har du något bra recept på pizzadeg?
Mini calzonesPizzadeg
2 tsk Bakpulver
6 dl Vetemjöl
½ tsk Salt
2½ dl Vatten
½ dl Olivolja
Gör så här:
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör snabbt ihop till en smidig deg.
Markiz Tainton - 29 okt 2021
Om du bara svarar med en rätt, vilka skulle du välja ut som de mest spännande för de olika världsdelarna?
Glåb TrotterEuropa : Burrata med sockerstekta tomater, basilika.
Afrika : Lammtagine
Asien: Sahimi + kimchi
Sydamerika: Guacamole
Hahah så svår fråga vill bara fylla på med massa olika rätter. Vill bara puffa för att det kan ändras. 😊👩🏽🍳
Trevlig helg!
Markiz
Markiz Tainton
Så gör du lyxiga och enkla tapas
Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är idag en älskad matkreatör och tv-kock. På tv-kanalen Godare ser du henne laga mat med mycket kärlek och inspiration från olika delar av världen.
Vad sägs exempelvis om en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk eller biffsashimi och granatäppelvinäger?
Recepten och avsnitten hittar du på tv kanalen Godare och här på Aftonbladet.
Markiz Tainton
- Ålder: 35
- Yrke: Matkreatör och tv-profil.
- Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora och Sade.
- Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
- Aktuell med: Matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare och podden ”Vass tunga”. Driver bloggen och intstagramkontot markiztainton