Fira nyår med läcker oxfilé
Oxfilé med ljummen sallad i tryffelsky och strips i strut – skaldjur, oxfilé och choklad. Aftonbladet Söndag bjuder på en lyxig och läcker trerättersmeny av klassiska råvaror som nyårsklassikern oxfilé i ny tappning.
Recept och styling: Liselott Forslin.
Oxfilé med ljummen sallad i tryffelsky och strips i strut
Ingredienser
- svartpeppar
- flingsalt
- färsk timjan, till garnering
- 100 g pärltomater, körsbärstomater
- 200 g grön sparris, färsk eller fryst
- 150 g valfri svamp, till exempel shiitake
- 20 smålökar
- 4 skivor bacon
- 1 msk smör, till stekning
- 650 g oxfilé, i portionsbitar
Tryffelsky
- 1.5 msk tryffelolja
- 0.5 msk flytande honung
- 1.5 dl vatten
- 1 msk koncentrerad oxfond, med rödvin
Strips
- vitt smörgåspapper, eventuellt
- flingsalt
- 1 msk olivolja
- 4 bakpotatis