Örtmarinerad makrill med mynta och potatis
Örtmarinerad makrill med mynta och potatis – mynta ger fisk en frisk smak. – I det här receptet låter ni makrillen stå i kylskåpet i 24 timmar så att alla härliga smaker får gucka ihop sig, säger Paolo.
Sgombro marinato alla marinara av Paolo Roberto
Örtmarinerad makrill med mynta och potatis
Ingredienser
- 650 g färskpotatis, nykokt
- 10 rädisa, skivade
- persilja, finhackad och finhackad mynta för att strö över
- salt och svartpeppar
- 4 msk olivolja
- 1.5 dl vitvinsvinäger
- 2 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 dl persilja, finhackad
- 1 dl färsk mynta, tunnstrimlad
- 3.5 msk citronjuice, färskpressad
- 2 lagerblad
- 5 pepparkorn
- 4 makrillfilé, 200 g/filé